Automationsløsninger til gartnerimaskiner

Pagaard Automation har leveret automatikløsninger til gartneribranchen siden 2006. Løsningerne har været med til at optimere produktionen af planter og træer og sparet kunderne for mange fysiske arbejdstimer i marken.


Mobil automationsløsning til planteoptager

Eksempel på en automationsløsning hvor kunden havde brug for en skræddersyet løsning til at automatisere planteoptagningen på sine marker. Planteoptageren lokaliserer selv de træer eller planter, den møder på sin vej i marken. Den mobile controller styrer de forreste hjul, som kører ud til siden, når de møder en plante. Planten bliver ’lukket ind i maskinen’, hvor 4 skovle graver planten op og løfter den over i en sæk. Sækken lukkes, og maskinen efterlader den opgravede plante på jorden og fortsætter mod næste træ eller plante.

En rigtig smart mobil automationsløsning til en ellers tidskrævende og nedslidende menneskelig arbejdsopgave.

Automationsløsning til planteoptager


Mobil automationsløsning til juletræsklipper

Når små juletræer når en vis alder, skal de klippes til, så det færdige juletræ får den perfekte juletræsform. Det er under normale omstændigheder en meget tidskrævende og manuel opgave, så kunden havde opfundet sin egen juletræsklipper, der skulle automatisere denne proces. Det drillede dog lidt med styringen, så her kom Pagaard Automation ind i billedet.

Vi leverede en skræddersyet løsning, der lokaliserede juletræet og beskar det i den rette vinkel. Operatøren kunne sidde afslappet i styrehuset og udvælge det næste træ, der havde nået den rette alder for beskæring. 

Automationsløsning til juletræsklipper