Automationsløsninger til landbrugsmaskiner

Pagaard Automation har leveret automatikløsninger til landbruget siden 1990. 
Vi er eksperter, når det gælder komplekse kontrolfunktioner i moderne landbrugsmaskiner, og vi har været fast automationshus for Agrometer i Grindsted siden 2002. Det gode samarbejde har resulteret i mange spændende automationsløsninger gennem årene – og der er flere på vej. I 2019 har vi blandt andet startet et samarbejde med Teknologisk Institut omkring præcisionslandbrug. 


Skræddersyet automationsløsning til ny generation af gyllenedfældere og pumpevogne

Agrometers SRS 1500 er en nyudviklet bugseret gyllenedfælder, som arbejder konstant i marken, imens gyllen bliver pumpet ud til maskinen fra en pumpevogn.

Automationsløsning til gyllenedfælder

Slangetromlen er forsynet med et hydraulisk slangestyr, der sikrer, at slangen rulles jævnt ud og ind under kørslen.

 

Redskabskonfiguration

Som noget nyt kan liftens og redskabernes arbejdsindstillinger lagres i styringen, hvis der skiftes mellem redskaber. 

Reskabskonfiguration og lagring i styringen

 

Diagnosticeringssoftware

Den nye mobile controller er konstrueret specielt til at modstå ekstreme påvirkninger og er forsynet med et skræddersyet diagnosticeringssoftware, der overvåger alle ind- og udgange. Det gør det både hurtigere og nemmere at identificere og udbedre fejl på systemet, der vises på den nye touchskærm. 

Diagnose og overvågning af mobile maskiner

Brugertilpasning

Touchskærmen og joysticket kan tilpasses den enkelte bruger, og brugeren har også mulighed for at logge hvor mange kubikmeter gylle pr. hektar, der nedfældes på en dag. Data kan efterfølgende overføres til et USB-stik via USB-porten i den nye touchskærm.

Læs mere om den nye SRS 1500 på Agrometers hjemmeside >

 

Mobil løsning til krævende pumpeopgaver

En DP/APV pumpevogn fra Agrometer pumper gyllen ud til gyllenedfælderen med en rækkevidde på op til 4 km. Rækkevidden kan forlænges med yderligere 4 km ved brug af en mellempumpevogn.

Pumpevogn pumper gylle til gyllenedfælder

Pumpevognen fjernstyres fra touchskærmen i gyllenedfælderen, og hele systemet overvåges af en sikkerhedsventil, der omgående afbryder driften i tilfælde af fejl som f.eks. rørskade eller slangebrud.

touchskærm med dag- og nat visning

 

Pumpevognen har et indbygget rensesystem, der sørger for at skylle slangerne igennem, inden de frakobles. På den måde efterlades der ikke ”gyllepytter” i naturen, og slangerne er rene, når de rulles op efter udlægningen. 

Automatikken sørger for, at en kompressor pumper vand fra en vandtank under pumpevognen og ud igennem slagerne, så de bliver skyllet. Til sidst blæses en skumgummibold igennem systemet med trykluft for at sikre, at slanger og rør er helt rene, inden de frakobles.